zaterdag 14 september 2019

Workshop guasha massage bij Acu-Putten in Alkmaar


Een aantal malen per jaar  organiseren Erwin van Putten en Anita Duin van
 Praktijk Acu-Putten een cursus  Guasha in Alkmaar. In 1 dag leren we je de fijne kneepjes van het vak.

Als je wilt leren hoe je Guasha bij je zelf kunt toepassen, maar ook hoe je in huiselijke sfeer lichte klachten kunt behandelen, is deze cursus geknipt voor jou. Je hoeft hiervoor geen enkele massage-ervaring te hebben. Ontspannen en plezier maken staan voorop tijdens de workshop.

Guasha is een oude volksremedie om pijn en spanning te behandelen en  om ziekte te voorkomen.
Guasha betekent de ziekte uit het lichaam schrapen. Gua kunnen we vertalen met schrapen, Sha betekent gestagneerde energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten. In onze praktijk ervaren wij dagelijks de effectiviteit van deze therapie die in China al sinds jaar en dag wordt toegepast. Wij vinden het daarom leuk om deze methode aan een groter publiek onder de aandacht te brengen.



Tijdens het theorie-gedeelte van de cursus wordt een introductie gegeven over de chinese geneeskunde in het algemeen en over Guasha in het bijzonder. We vertellen over toepasbaarheid van deze therapie. Je maakt kennis met meridianen en reflexzones. Ook wordt getoond welke (kruiden)olie en materialen geschikt zijn voor de behandeling. Uiteraard gaan we ook praktisch aan de slag. Aan bod komen o.a. de behandeling van het hoofd, het gezicht, nek en rug. Wij werken in kleine groepjes (maximaal 8 deelnemers),  waardoor er veel persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen is.



Praktische informatie


Datum:

: 5 oktober 2019




Lestijden
: 10.00 – 16.00 uur


Locatie
: praktijk Acu-Putten, Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar, 072-5156004


Prijs introductie:

: € 85,- per persoon
  Bij de prijs is inbegrepen: een guasha-schraper een flesje olie, uitgebreid  cursusmateriaal,    (kruiden)thee  en soep


Aanmelden



Website
: via ons contactformulier

Als je zelf een groepje samenstelt van minimaal 4 personen, kunnen we een extra cursusdag inplannen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Meer weten over Guasha? Lees verder op onze website